Plattegrond van de wijk Laureano Mairena en de stad Managua

Links grenst de wijk aan de Via Buenos Aires, dit is een grote doorgaande weg.

Rechts wordt de wijk begrensd door een openbaar riool. (de stadsgracht)

Aan de onderzijde ligt de wijk Villa Nuevo de Junio.

Aan de bovenzijde ligt de wijk Villa San Jacintho.

 

De stad ligt aan het Meer van Managua.

Managua is zowel de hoofdstad als de grootste stad van Nicaragua en het gelijknamige departement. De stad is gelegen op de zuidoever van het Meer van Managua en strekt zich ongeveer over een lengte van 25 kilometer langs dit meer uit. Volgens de census van 2005 telde de gemeente 937.489 inwoners en volgens schattingen telde het per 30 juni 2013 1.035.582 inwoners.

De stad heeft de bijnaam Novia del Xolotlán (Nederlands: Bruid van Xolotlán); Xolotlán verwijst naar de andere naam van het Managuameer, namelijk het Xolotlánmeer.

 

ManaguaManagua ligt aan het Meer van Managua in het westen van Nicaragua. Het oude centrum van de stad werd zwaar getroffen door de laatste aardbeving (1972) en ligt er sindsdien verlaten bij. Wel zijn er een aantal oude gebouwen gerestaureerd. Er zijn interessante musea en markten in de stad.

Vervoer

Nabij Managua ligt de internationale luchthaven Aeropuerto Augusto C. Sandino.

Geschiedenis

Al zo`n 6000 jaar geleden werd Managua al aangedaan door menselijke bezoekers.

In 1529 schreef een Spaanse schrijver over een gemeenschap met wel 10.000 inwoners. Dat aantal werd snel minder na de komst van de Spanjaarden.

Sinds 1857 is Managua de hoofdstad van Nicaragua. In 1931 en in 1972 werd de stad getroffen door een aardbeving.

Bezienswaardigheden

â–º De Catedral de Santiago is een neoclassicistisch gebouw is gebouwd op de restanten van de oude Santiago-kerk en werd ingewijd in 1938.

    Het is door de aardbevingen zo beschadigd dat je het gebouw helaas niet meer kunt betreden.


â–º Het Palacio Nacional de la Cultura stamt uit 1935. Hier is de nationale bibliotheek en het Museo Nacional gevestigd.


â–º Tussen 1 en 10 september viert de stad Las Fiestas de Santo Domingo. De straten vullen zich dan met parades, muziek, bloemen en

     vooral veel mensen.

Temperatuur gemiddelden

Gemiddelde temperatuur in Managua

In de bovenstaande grafiek zie je de gemiddelde temperaturen door de maanden heen. April is de maand met de hoogste temperatuur voor Managua. De temperatuur in april zal 's nachts minimaal 23 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 36 worden. Vanaf deze maand zakt de temperatuur weer. De temperatuur in mei zal 's nachts minimaal 24 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 34 worden. Juli is de maand met de laagste temperatuur voor Managua. De temperatuur in juli zal 's nachts minimaal 23 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 31 worden.

Zon opkomst en ondergang

Zon op en zon onder voor Managua

In de bovenstaande grafiek zie je op welke tijdstippen de zon opkomt en weer ondergaat. Hierdoor weet je voor elke maand hoeveel uren je van het daglicht kunt genieten. In augustus kun je het langst genieten van het zonlicht. De zon schijnt dan 13.05 uren van 05:33:50 tot 18:04:39. Vanaf september worden de dagen weer korter. December is de maand met de 'kortste' dagen; de zon is er alleen tussen 05:58:18 en 17:24:07. Je hebt dan dus maar 11.44 zon per dag.